20 Eylül 2013 Cuma

World Of Tanks Alman Tanklarına atılan kazıklar

Aklıma geldikce  güncelleyeceğim,sizde okudukca öğreneceksiznzi. 

Alman tanklarının testleri 30 derece eğimli levhalar üzerinde hesaplanmaktadır. bu nedenle 30 derece eğilmiş bir 100 mm levha aslında 130-140 mm zırha denktir. 
EWn basitinden Bizim Stug 3 tankına tarihsel olmayan 75 mm pak 43 topu takmamıza gerek yoktur. Çünkü orjinal stug topu 7,5 cm pak 40 zaten 150 mm zırhı 90 derecede delmektedir. 
http://de.wikipedia....i/7,5-cm-PaK_40

Rus tankarının devasa 122 mm topu dakikada sadece ve sadece 2 atış yapabilir. Bu da en geniş kompartmana sahip İS 2 tankında mümkündür. Ama velakin bu top daha Kv1s denen donede dakikaada 3 den fazla atış yaparken 390 vurabiliyor. En üzüzcü olan ise normal 90 derece aimde 155 mmm zırh deliyor iken, her nasılsa bu oyunda 175 mm delmeyi başarabiliyor. 

Ayrıca Mermi çapının büyüklüğü hasar miktarının artması tam bir maumma . Bu tamamen almn tanklarının lehine. Değerli arkadaşlar, 122 mm bir basketbol topunun kafanıza çarpmasımı sizi öldürür yoksa 75 mm metal bilyenin kafanıza çarpmasımı. Bir diğer ise 122 mermileri demir kabuk içine sıkıştırılmış Patlayıcıdan ibaret iken, 75 mm topun kuruk kısmında patlayıcı. Zırh delici burnu ve Fusesi olan tabakalı bir mermi. İçeri girp içerde feci şekilde patlar, Tankı kuleyi uçurur. Tarihten bir kesit. 800 metreden is 2 mermisi yiyen stug 3 tamamen yok edilememiş, üstüne 3 mürettebatı kurtlmuştur. Mermi ön 80 mm zırhha çarpıp infilak etmiş, çökertme şiddetli sarsıntı yapmış, mürettebatn 1 kişi bu sarsıntı ile ölmüştür. Panther ve tiger tarafından vurulan tanklar dışardan hiç bir şey yokmuş gibi görünesde içerde kan gövdeyi götürmüştür. 

Alman tankların tamamına yakının hızların fason değerleridir. 
Alman 700 beygir motoru savaşın en güçlü tank motorudur. panther 55 km hıza ulaşabilir. Fakat tankın hızı mekanik ömrü uzatmak için 48 km hızda sınırlıdır. Tiger tankı 45 km hız yapabilir. Ama mekanik ömrü uzarmak için 38 km hızda kilitlenmiştir. 
Tiger 2 zaten tiger ile aynı süratte ilerler. şanzımanı çok daha iyidir. İlk tiger tankları ve pantherler bu hızlara erişiyordu. Jagdtiger 41,5 km hızla gidebilir. Bu tankların hesi 1 metrelik basamağı atlayabilir. 

Bu resime 88 L71 mermisini, açısız ve 30 derece açılı zırhda etkisini görebilirsiniz.

Posted Image
İs2 topunun en güclü zırh delici mermisinin etkisini burada etkisini  açısız ve 30 derece açılı görebilirsiniz.
Posted Image
Aynı kitapda yazdığına göre İs2 tiger tankını vurabilmesi için 800 metreye kadar yaklaşması gerekirken, Tiger 2 onu 1800 metreden vurabilir. 

Bu listede 88 L 71 delicliği daha açık görünmekte

http://de.wikipedia....i/8,8-cm-PaK_43
Bu liste ise Pak 38 deliciliğ açık ca görülüyor
http://de.wikipedia....iki/5-cm-PaK_38
Yine Panther topununda açık ara alakasız oyun için düzenlemiş saçma sapan bir top olmuştur
Size kısaca Panther tankındaki saçmalıkları anlatayım.
Panther tankı çok yüksek, Külesi ortada, Namlusuda eğilmez. Be nedele kolay nişan alına bilen bir tank, Topunun delicilği ve vuruşu az. Sen bu tanka birde kocaman aim süresi koy. Bu tank kv1s kadar güclü bir tank değil, Haritlar uzaktan snipere yatmaya uygunda değil. Topunun 150 mm deliyor olmasıda fos.
Panther daikada  ve veya 6 adet atış yapabilen çok hızlı ve ince aim alına bilen, semi otomatik elektirk ateşlemeli bir top kullanır. Bu top 500 metrede düz açısız zırhta 168 mm delebiliyor. Bu Dünyaca ünlü Osprey yayınlarından panther kitabı içerindeki tablo. Ve panther özelikleri.
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

1 yorum:

  1. Ali den muhteşem giriş.

    Ali ayarlara gir. orada şablon var, kullandığın şablon u özelleştir de ve ana panelin yüzdesini arttır yani pikselini.
    orta blok küçük olmuş. zaten resimlerin tam sığmıyor.

    eline sağlık bu arada

    YanıtlaSil