30 Eylül 2013 Pazartesi

Messerschmitt Bf109G-6/R6 Schusswaffenanlage Bedienungsvorschrift " Silah Çalışma Sistemi"

Messerschmitt Bf109G-6/R6
İkinci Dünya  Savaşı  savaşı boyunca Messerschmitt , yeni çıkan bombardıman terorüne karşı çok maksatlı yüksek iltifa avcısı Bf109G-6 ucağını sunmuştu. Bombardıman ucakları için zayıf olan atış gücünü artırmak için 2 adet Gunpod takılmış, atış gücü 3 katını çıkarılmıştır.Bu modelin tam adı Bf109G-6/R6 olarak bilinmektedir. Ucak çok maksatlı bir ucaktı ve 21 farklı versiyonu vardı. En çok tercih edilen modellerin başında Light fighter sade hali ile Bf109G-6 ve Bombardıman avcısı formatında G-6/R6 öne çıkmaktadır. Bf109G-6/R6Kullandığı 2 adet Mg131 ve 3 adet Mg151 topu korkunç bir atış gücü sunuyordu.
Resimde görüldüğü gibi 2 adet kanat altında Mg151 1 adet pervane ortasında Mg151 ve son olarak kaput üstünde 2 adet mg131 şema edilmiştir. Bu şemanın şablonu ise aşağidaki gibidir.
Şablonun en başında Revi yazan yer "revi 16b" silah nişangahının yerini göstermektedir. Pilotun nişanhattından itibaren yukardaki tablodan mermini kat ettiği mesafeye göre alçalışını görebilirsiniz.

Yukardaki tabloda ise şematik olarak BF109G-6/R6 silahlarının mermi balistiğini görebiliyorsunuz. Acemi bir pilot bu şekilde bir mermi hattı izleyen silah ile pek başarılı atışlar yapamaz. Çünkü gerçekten Alman ucak mermilerini kovan barut hakkı fırlattığı merminin hacminden küçük olabiliyordu. Her şey optimumda tutulmuştu.  Top belki ucağın ortasında ve sniper etkisi olabilir ama, merminin yolu nişan hatıın nerdeyse 200 metrelik mesafede 160 santim altında kalıyordu. 

Bu nedenle Bf109  pilotları ucağın ivmesi ile yukardan aşağı dalış yaparak mermi yolunu mümkün olduğu kadar dik tutmaya çalışıyordu. Buna Boom And Zoom yada Energy Fighting deniliyor. 

Ünlü yeni başlayanlar için Alman pilot eğitim kitabı "Horrido Des Jagers Schiessfibel"(Horrido avcılar için atış tekniği) aşağidaki gibi analatılmıştır.







Düğme ile oynamak Çarpar. Aynı kadınlarda olduğu gibi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder