6 Mayıs 2015 Çarşamba

Hyundai Accent Era 1.4 Otomatik ile gazlama

Merhaba
Elime gecen fırsat ile bu aşağida gördüğünüz 2012 model 1.4 Gamma motorlu otomatik Hyundai Accent Era aracı kullanma fırsatını yakaladım.




Kartal köprüsünden Tem bağlantı yoluna girersin. Saate 70 km hızla seyreden bir römorklu kamyonun arkasına takılırsın. Era yavaşlamak zorunda kalır . Çünkü sol şeritten arka arkaya saate 120 km hızla gecen binek otolar sollamaya çıkman için gerekli uzaklıkta değildir. Vızır vızır geçer yanından. Araban 96 beygir ve tam yüklü olunca yapılması gereken şöyledir. Saatteki hızı düşürür kamyonla arandaki mesafeyi uzatırsın. 100 metre mesafe bırakınca, soldan gelen arabalara bi bakarsın. aşağı yukarı 400 metre mesafe varsa. Tam gaza yüklenirsin Era'yla.

Tork Konverterin motordan çıkan türbini hışımla dönmeye başlar. Pompa içindeki sıvı basıncı tork üretir. Araban 5000 devire dayanır, Şanzıman kickdown yapar. Bu dirence 2 saniye dayanan araba saateki hızını yavaş yavaş artırmaya başlar. Bu sırada Şanzıman vites 2 de, 5000 devir atan benzin motoru litresi 5 lira olan benzini çayır çayır yakar. Kamyonla aranda hız farkı oluşur. 70 den 85 km hıza kadar çıkar, sol şeride geçersin. Bütün bu iş 5 saniye gibi bir zaman alır.

Ama halen sol şerit için yavaş sındır. Çünkü arkadan 120 km hızla gelen vasıta ile yaklaşık 5 saniye içinde çarpışma noktasına ulaşmış olacak sındır. Vites 2 nin dibine kadar basında 6000 devir çeviren motor 100 km hıza ancak ulaşmıştır. Vites atar 3 olur, Akselerasyonun Sümüklü beöceğinkinden hallicedir.. Sol şeritte 110 km hıza çıkman 10 saniyeyi bulmuştur. Ama Motor bağıra bağıra vites 3 de ilerlemeye devam edersin. Bu sırada sol şeritten tam gaz gelen aheste trafik senin kıçına yapışır. Era Bağırta bağırta vites 3 de 5000 devir dakikada 140 km hıza çıkması 20 saniyeye ulaşır. Dahada gitmez. Vites 4 de çıkmaya tenezzül bile edemez araba. Sağ şeride geçersin. Ayağını gazdan çekersin vites 4 de düşer, Motor oh be der. 2500 devirde 100 km hızla gidersin. Hyundai Accent olurda doğru vitesi kullanırsa şanzıman 80 km hızla 2000 devir hızla ancak ekonomik olabilcek bir araçtır..
Hyundai Accent 1.4 Era otomatik Böyle bir araçtır işte.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder